Her går det godt

Iskoldt forår……

Af Geoffrey Cain 

Der er optimister, superoptimister og så er der den egyptiske forfatter Alaa al-Aswany. Han skrev forleden om Egypten, at “Revolutionen vil sejre” (28. januar). Han kunne lige så godt have tilføjet “ad helvede til”. Det gør de fleste revolutioner. Den franske endte med Napoleons angreb på Europa, og Lenins, Hitlers, Kim il Sungs, Pol Pots og Mao tze Dongs revolutioner udviklede sig hurtigt til blodbade og et fascistisk styre.

I Egypten er 1100 blevet dræbt og 1800 har mistet synet, men det går den rigtige vej, skriver al-Aswan. 100 000 koptere er blevet fordrevet og den engang fremskridtsvenlige Egypten er nu på fallitens rand og på vej tilbage til stenalderen. Bedre ser det ikke ud i Libyen, hvor de romantiske unge  revolutionære (som kunstneren Simone Åberg Kern var så begejstret for) er godt i gang med at torturere og lemlæste Gaddafis sorte hjælpetropper.

I Syrien er 5000 demonstranter blevet myrdet og i Tunesien er Ennahdas islamister ved at tage magten. Hele Mellemøsten kan meget nemt ende som Iran.

Men bortset fra det så går det godt……

 

2 comments to Her går det godt

Leave a Reply

  

  

  

Arkiver