Hvornår eksploderer det?

Svenske Expressen skribent Ulf Nilsson træffer “bulls eye” med denne kontante klumme

Læs Expressens klumme her…

Hvor stor bliver katastrofen? Titusinder døde? En delvist forgiftet og radioaktiv verden?
Iran ødelagt? Israel udslettet?

Ovenstående spørgsmål stilles dagligt af medierne i USA, hvor jeg (Ulf Nilsson) landede for et par dage siden. I Sverige – fredelige, smukke Sverige – kan vi ikke lide at diskutere eventuelle katastrofer, men denne gang er bekymringerne klart begrundede.

Grundlæggende fakta:
Iran ledes af fanatiske muslimske præster, primært Ali Khamenei, og den lille bindegale Ahmadinejad. Begge hører til islams shiamuslimske sekt, som hylder martyriet og uforsonlig kamp mod de “vantro”, dvs os!

Shiiterne mener, at Israel skal tilintetgøres, altså i klartekst, at enhver jøde mand, kvinde eller barn, skal dræbes. Ja, de mener det – det er svært at forstå for en svensk – men de synes, det er rigtigt. For alvor. De ønsker at se et bjerg af brændende lig …

Så risikoen er stor for at Iran angriber Israel med en eller flere atomsprængladninger, båret af raketter fremstillet med hjælp fra Kina og Rusland. At også London eller – mindre sandsynligt – Paris bliver angrebet er muligt. Stockholm overlever, fordi vi er så ubetydelige.

At Iran er tæt, meget tæt på at have atomvåben bekræftes af FN’s atomenergikommission, IAEA, i Wien. Måske om et år, måske om lidt længere …

Kort sagt, har vi nået et punkt, hvor alt bør gøres for at undgå katastrofen. Fanatikere i Iran – Jeg husker de forfærdelige dage i Teheran, da Khomeini kom til magten! – kan ikke få lov til at have atomvåben. At israelerne tænker sådan er indlysende. Har morderen en kniv mod struben, er det naturligt at gøre alt for at få den væk.

Hidtil har israelerne, diskret støttet af USA, nøjedes med at true. Men jøderne, som Adolf Hitler (og senere, Nasser, Saddam Hussein, og andre) ønskede væk fra Jordens overflade, kan ikke komme uden om, at de er urolige, ja endda angste. Israel, med 22.070 kvadratkilometer, er meget mindre end Småland (30 000), men har omkring 7,4 millioner mennesker – det er tæt pakket – omgivet af fjender og mere sårbare end noget andet folk på jorden. Kan et sådan konstrueret land stille og roligt vente på den uforsonlige fjender målretter deres atomvåben?

Svaret er nej.

En israelske leder, der ikke – med alle midler, lad mig gentage MED ALLE MIDLER – forsøger at forhindre Holocaust, nr. 2, vil forråde sit folk. Han vil også, tror jeg personligt, ​​forråde civilisationen. Opfattelsen er utvivlsomt kontroversielt. At dræbe tusindvis af uskyldige – som er mere eller mindre uundgåelig, hvis Israel slår til – er modbydelig handling.

På den anden side:
Forhandlinger har hidtil ikke bragt parterne en millimeter nærmere hinanden. Hvad sker der, hvis Iran giver Hizbollah og Hamas et par sprængladninger, forholdsvis let at smugle ind i Tel Aviv? En samtidigt angreb på to olie-lande vil hurtigt lamme – og måske få den vestlige verden til at holde mund. Hvad sker der så?

Alle fornuftige mennesker, som mig selv, håber, at problemet bliver løst gennem forhandlinger. Men er det overhovedet muligt i den feberhede stemning, som er virkelighed i Mellemøsten i dag?

5 comments to Hvornår eksploderer det?

Leave a Reply

  

  

  

Arkiver