Malmø får hjælp fra USA

USA’s sendebud kommer i dag jøderne i hadets Malmø til hjælp

I dag besøger Hannah Rosenthal, USA’s president Barack Obamas særlige “sendebud”, der arbejder med at overvåge og modarbejde antisemitisme

Eticha har tidligere skrevet flere artikler om jødernes situation i den islamificerede storby hinsidan. I dag oplever mange jøder den før så trygge og lidt søvnige arbejderby som blivende mere og mere voldsom og truende mod deres eksistens. Truende tilråb som, “Lede jøde”, anvendes i flæng mod tilfældige mennesker med jødisk udseende. Mange er allerede flyttet fra byen, fordi de ikke ser nogen fremtid for jøder i Malmø. Malmøs nærmest diktatoriske borgmester, den socialdemokratiske Ilmar Reepalu, har ikke villet erkende problemet, snarere har han spædet på jødehadet med en endeløs række af antisemitiske udtalelser, der har forværret situationen betragtelig, som en talsmand for den jødiske menighed i Malmø udtrykker det.

Den seneste og meget alvorlige incident gik ud over rabbineren Schneur Kesselman og tre andre jøder, da de midt i Malmø var nær ved at blive kørt ned af en rasende bilist i en stor BMW. (Gæt hvem der kører sådanne biler også i Malmø).

Det var voldsomt fortæller Kesselman, der klæder sig traditionelt. “Vi stod ved forgængerfeltet og var på vej ud på gaden for grønt lys, da bilen speedede op og kørte lige i mod os. Et brøkdel af et sekund før bilen ramte os manøvrerede føreren den store bil udenom os. Der var tale om få centimeter”, bedyrer kesselman og ryster på hovedet. Kesselman, der er amerikaner og kommer fra Detroit, har været udsat for mere end 90 trakasserier af mere eller mindre alvorlig karakter gennem de 7 år, han har boet i Malmø.

Nu har så Barack Obama hørt Kesselmans bøn om support, og i eftermiddag får så den ortodoxe rabbiner muligheden for at fortælle Hannah Rosentahl om livet i malmø, der kendetegnes af rå bemærkninger som “Support Hitler”, “Længe leve Hamas” eller bare et fjendtligt “Yahood”, der er det arabisk ord for jøde – men oftest fremsat som et skældsord af værste skuffe! Rabbineren kan også fortælle om alle de gange, han har fået æbleskodder, øl og sodavandsdåser eller andet affald kastet efter sig., eller de mange gange han er blevet hånet, spyttet på og fornedret i byens busser eller på togstationerne i byen!

Vi skal nok ikke regne med at USA sætter “the marines” i aktion. Men af og til kunne man da godt ønske sig, at de arabiske besættere af Skånes hovedstad fik smage på lidt ordentlig modstand. Den kommer i alle fald ikke fra svenskerne i byen!

 

Leave a Reply

  

  

  

Arkiver