Har du hørt om “moderate” nazister? Nej vel!

Broderskabets principerklæring: Muslimer er udset til at styre i verden

Af Hans Erling Jensen

Det ”moderate” Broderskab

I en artikel i Politiken d. 3. december bliver Det Muslimske Broderskab i Egypten kaldt for et moderat muslimsk parti. Det rimer meget dårligt med virkeligheden, når man lytter til, hvad Broderskabets egne folk siger om deres mission.

Den irakisk-norske journalist Walid al-Kubaisi, som har produceret den berømte dokumentarfilm “Frihed, Lighed og Det Muslimske Broderskab”, har interviewet flere af Broderskabets lederskikkelser. Her er der ingen moderation på Broderskabets program, men der i mod rendyrket islamisme. Broderskabet taler åbent om, at skabe en islamisk stat og om islamisk verdensherredømme.

Gamal el-Banna, som er bror til stifteren af Broderskabet, fortæller blandt andet, at Broderskabet “ikke på nogen måde tror på frihed”, og at stadig flere kvinder i Egypten er blevet tilsløret med hijab som konsekvens af Broderskabets tiltagende indflydelse. Eticha.dk har fulgt udviklingen i Egypten og de øvrige muslimske lande i regionen under hele processen, der optimistisk nok fik navnet ”Det arabiske forår”. Vi har bragt artikler af Daniel Pipes, Geoffrey Cain, Barry Rubin, Gertrud Galster, Hans Erling Jensen med flere, hvor det overordnede indhold, har været alt andet end forårsagtigt.

Foråret der stinker

Det arabiske forår er beklageligvis godt i gang med at udvikle sig til en islamisk katastrofe til stor skade for folkets frihed og ikke mindst til stor bekymring for udviklingen i Mellemøsten, Nordafrika og Europa. Tydeligst er det i Egypten, hvor Broderskabet fik 40% af stemmerne i de nyligt afholdte valg til kongressen. Salafisterne fik 20%. Dermed har den konstellation af ”hard core” islamister, som jeg skrev om den 24. maj 2011 på Eticha.dk under overskriften ”Brødreskabet og Salafisterne” opnået ubetinget flertal i Egypten.

For at der ikke skal herske nogen tvivl om, hvad ”salafister” er for nogle størrelser, kan jeg kort forklare, hvordan GlobalSecurity.org opfatter salafiislam: ”Salafi er en term, der ofte bruges til at beskrive mennesker med en fundamentalistisk islamisk tankegang”. Stifteren af salafi traditionen Abd Al-Wahab anvendte begrebet ”at følge i islams forfædres fodspor”! I Saudi Arabien kalder man den salafistiske skole for ”Wahabi” efter stifteren. Salafiislam er kongruent med den mørkeste middelalder. Parret med broderskabets lige så blodbesudlede historie, kan de nye egyptiske ”proportioner” kun medføre alt andet end fobiske kuldegysninger, når man fortsætter med at læse Broderskabets centrale budskaber:

Broderskabets principerklæring

Muslimer er udset til at styre i verden.

…som muslim skal du forstå din status og lade dig gennemsyre af troen på, at du er en af verdens herrer, selv om dine fjender nedgør dig!

Den muslimske nation (Ummaen) tegner menneskeligheden.

…den muslimske nation skal få sin styrke tilbag, blive fri og få den position som Allah har tiltænkt den, som den mest ophøjede nation blandt mennesker, som den der bestemmer menneskehedens fremtid…

Der er ikke andre veje til målet end hellig krig.

…det er velkendt, at ”Hellig Krig” (Jihad)og de forberedelser, det medfører, ikke bare er tænkt som et forsvar mod Allahs fjender, men også med formålet at styrke religionen og gennemføre etableringen af det islamiske Kalifat i hele verden…

På Palestinian Media Watch hjemmeside kan du læse mere om de centrale ideer i Det Muslimske Broderskabs ideologi. Det er ikke for sarte sjæle. Og der findes i hvert fald ikke meget håb at hente for den sekulære egypter i Broderskabets udlægning af de hellige skrifter – og salafisterne er ifølge islamkendere, enstemmigt beskrevet som ”meget værre”!

 

3 comments to Har du hørt om “moderate” nazister? Nej vel!

 • Ole Mejlstrøm

  @falkeøje…

  Helt enig i dine betragtninger…

  Islamister og andre af samme surdej har aldrig haft respekt for svaghed,eftergivenhed og medlidenhed…
  De er som en flok vilde hunde,kun fysisk og psykisk overlegenhed kan holde sådanne personer stangen!
  Evner og vilje til dette forefindes desværre ikke hos danmarks og Europas politiske selvdestruktive regimer!!!

 • karsten.m72

  Jeg forstår ikke Egypternes tankegang, de demonstrerede i tusindvis på Tahrir pladsen for at få Mubarrak væk, bagefter stemmer de i stort tal på Det Muslimske Broderskab, der som jeg ser det gør tingene meget værre.

  Hvad angår Danmark så er det spændende at se hvilken side Marianne Jelveds radikale og venstrefløjen vælger, den dag krigen kommer, de har været med til at gøde jorden for islam i Danmark
  men kan de holde ud at leve under islam ?

  vil de kæmpe på islamisternes side for at udslette det Danmark vi kender i dag, eller besinder de sig og går imod islam

 • falkeøje

  Vi kan ligeså godt forberede os på en krig.
  Muslimerne vil aldrig kunne holde sig i skindet, de har kun respekt for dem, der er stærkere end de selv.

  falkeøje

Leave a Reply

  

  

  

Arkiver