Nigeriansk terrorgruppe: Vi vil udrydde den kristne befolkning

Mordene i Nigeria fortsætter uden at verdenssamfundet reagerer

Fra Kristelig Dagblad 

Inor Dale | 12. marts 2012

Kristne i Nigeria skal udryddes, lyder det fra den islamistiske terrorgruppe Boko Haram i Nigeria. Kristenforfølgelser i Nigeria har kostet hundredvis af liv siden starten af 2012

Boko Haram i Nigeria, som er en salafistisk og militant islamistisk terrorgruppe, har erklæret krig mod kristne nigerianere.

”Vi vil iværksætte et antal koordinerede angreb, som er en del af vores plan om at udrydde kristne i forskellige dele af landet,” siger en talsmand til den egyptiske avis Bikya Masr.

Boko Haram har taget ansvar for adskillige attentater mod kirker i Nigeria. Blandt andet bombede de flere kirker juledag 2011, hvor 41 mennesker blev dræbt.

Den nigerianske regering har lovet, at de vil beskytte den kristne befolkning. Det kan vise sig, at være en stor opgave. Boko Haram bekræfter overfor den egyptiske avis, at regeringen ”ikke kan være forberedt på hvad der kommer”. Talsmanden redegjorde for, hvad gruppens overordnede mål er.

”Vi vil yde en stor indsats for, at stoppe al kristen tilstedeværelse i landet. Vores mål er, at bygge en rigtig islamisk stat, hvor der ingen kristne er,” siger den anonyme talsmand.

I søndags blev 20 mennesker dræbt ved kirkebombninger i byen Jos. Det er det første angreb, siden Boko Haram erklærede deres intentioner om folkedrab.

Udover at bombe kirker, har terrorgruppen brændt kristne skoler ned. I sidste uge blev syv skoler brændt ned, og flere tusinde elever måtte undvære skolegang af frygt for at blive brændt ihjel. Boko Haram har også svoret, at de vil kidnappe alle kristne mænds koner, så de kan ødelægge kristne familiers levevilkår.

Boko Haram betyder ”vestlig påvirkning er en synd,” og gruppen har til formål at fjerne al vestlig indflydelse fra Nigeria. Herunder kristendom og kristne mennesker. Gruppen har siden midten af 2009 taget ansvar for mord på over 1,000 mennesker. I år alene er antallet af dræbte kristne på over 300, ifølge menneskerettighedsorganisationen Release International, som også har udsendt en meddelelse om, at kristne i Nigeria lever med truslen om folkedrab.

 

1 comment to Nigeriansk terrorgruppe: Vi vil udrydde den kristne befolkning

Leave a Reply

  

  

  

Arkiver