– For Dummies –

Religion når den er bedst….

Denne lille anekdote findes også på YouTube, på amerikansk. Den er meget rammende og beretter i al sin uskyldighed om, hvor enkelt det egentlig er at markedsføre en religion – og det sådan at alle, der har bare det mindste kendskab til religion, genkender hvert eneste element i sagaen!

”Kys Holgers Røv” – (nyd den)

Det hele begyndte i morges da det bankede på døren.

Jeg lukkede op og udenfor stod der et velklædt midaldrene par. Manden smilte venligt til mig mens han rakte hånden frem og begyndte at tale.

Manden: Hej jeg hedder Preben og det her er min kone Dorrit.

Dorrit: God dag. Preben og jeg besøger dig idag, fordi vi gerne vil invitere dig, til at sammen med os kysse Holgers røv

Jeg: Undskyld mig lige lidt. Men hvad snakker I om? Hvem er Holger, og hvorfor i alverden skulle jeg da kysse ham i røven?

Preben: Jo det er enkelt. Hvis du kysser Holgers røv, så giver han dig 10 millioner – men hvis du nægter at gøre det, så banker han dig simpelthen sønder og sammen!

Jeg: Altså hør lige engang her. Hvad har I gang i? Er det her en eller anden åndsvag joke eller hvad?

Preben: Nej nej. Overhovedet ikke. Slet ikke. Holger er miliardær og sådan en filantrop, og han byggede den her by, bare så du ved det! Man kan faktisk godt sige, at han ejer byen. Holger kan gøre lige, hvad han vil, og det han allermest vil lige nu, det er at give dig 10 millioner – men selvfølgelig ikke før du har kysset ham i røven, kan du nok forstå.

Jeg: Nej det kan jeg ikke. Det der kan jeg slet ikke finde nogen logik i. Hvorfor…..

Dorrit (afbryder indigneret): Hvem er du egentlig, som kan stå der og sætte spørgsmålstegn ved Holgers gave? Vil du måske ikke ha’ 10 millioner? Og er det ikke lidt røvslikkeri værd, synes du?

Jeg: Jo, måske, hvis det er lovligt og sådant….

Preben (smilende): Ingen problemer, det er helt lovligt, kom nu med og kys Holgers røv så….

Jeg: Sig mig kysser i Holgers røv tit?

Dorrit: Ork ja, hele tiden!

Jeg: Og så har i fået hver 10 millioner?

Preben: Njah, ser du, nu er det sådan, at man får først pengene, når man forlader byen!

Jeg: OK fair enough! Men hvorfor har I så ikke forladt byen endnu da?

Dorrit: Man kan altså ikke forlade byen før Holger giver lov til det. Gør man det, så får man ikke pengene, derimod kommer Holger at banke en sønder og sammen.

Jeg: Jamen hør nu her, k ender I nogen, der har kysset Holger i røven og som har fået sine 10 millioner?

Preben:  Javist, min mor. Hun kyssede Holgers røv i mange år sidenhen forlod hun byen sidste år, og jeg er da sikker på, at hun fik pengene.

Jeg: Sikker på, at hun fik pengene? Har du ikke talt med hende siden da?

Preben: Nej selvfølgelig ikke. Holger ville aldrig tillade mig det.

Jeg: Nå men hvordan kan det så være, at du tror han virkelig giver dig pengene, hvis du aldrig har truffet nogen, som fik dem?

Preben: Jeg har gode kontakter!

Jeg: Jeg er ked af det du. Men det lyder som et af de der pyramidespil.

Preben: Men det handler jo om 10 millioner, tør du virkelig ta chancen ikke at få dem. Og så husk også lige på, at hvis du ikke kysser Holger i røven frivilligt, så banker han dig sønder og sammen.

Jeg: Måske, altså hvis jeg nu kunne blive presenteret for Holger, snakke lidt med ham, og han kunne sætte mig ind i detaljerne….?

Dorrit: Altså der er ikke nogen, som nogensinde snakker med Holger. Ja der ingen, som møder ham, ja der ikke engang nogen, der rigtigt ved, hvor Holger er.

Jeg: Men undskyld, hvordan kysser I ham i røven så?

Preben: Det er ikke så svært. En gang imellem sender vi et fingerkys efter ham, eller også besøger vi Leif og så kysser vi Leif i røven, og han formidler det hele videre til Holger.

Jeg: Og hvem er nu Leif da, om jeg lige må have lov?

Dorrit: Leif er vores ven. Man kan på en måde sige, at han er en slag engel eller profet. Det var ham, der lærte os om alt det der med at kysse Holgers røv. Det eneste han forlangte, var at vi inviterede ham til middag et par gange.

Jeg: Og I troede på det, han sagde, når han sagde, at der findes nogen, der hedder Holger, og at Holger vil have at I kysser ham i røven, og at Holger vil belønne jer for det, når I rejser fra byen?

Preben (lidt konfonderet): Nej så simpelt er det altså heller ikke. Der sådan at Leif har et brev, som han har fået af Holger for flere år siden, og det dokument forklarer det hele. Her er en kopi, så du selv kan se, at det er sandt. (Preben rækker et stykke papir til mig).

   • 1. Kys Holgers røv, så giver han dig 10 millioner når du rejser fra byen!
   • 2. Drik alkohol med måde.
   • 3. Bank, der ikke er ligesom dig, folk sønder og sammen.
   • 4. Spis rigtigt!
   • 5. Holger dikterede denne liste selv.
   • 6. Månen er lavet af grøn ost.
   • 7. Alt som Holger siger er rigtigt!
   • 8. Vask hænder når du har været på toilettet.
   • 9. Drik ikke alkohol!
   • 10. Spis dine pølser med brød og ikke noget andet tilbehør!
   • 11. Kys Holgers røv eller banker han dig sønder og sammen.

Jeg (rimelig sarkastisk): Ja det ser jo ud til at være skrevet på Leifs brevpapir.

Dorrit: Ja Holger havde ikke noget papir!

Jeg: Jeg har en fornemmelse af, at om vi ligesom undersøgte det her altså. Så vil vi finde ud af, at det er Leifs håndskrift, på papiret også?

Preben: Selvfølgelig er det. Men det var Holger, der dikterede det hele.

Jeg: Jeg mener, at jeg hørte for lidt siden, at I sagde, at ingen nogensinde har mødt Holger?

Dorrit: Ikke for nylig. Men før i tiden plejede han at tale med visse mennesker. Og en af dem var altså Leif.

Jeg: Jeg syntes, at I sagde, at Holger var sådan en slags filantrop, men jeg tænker jo, hvilken slags filantrop er det, som banker folk sønder og sammen, bare fordi de er anderledes.

Dorrit: Det 7 punkt siger jo: ”Alt hvad Holger siger er sandt!”

Jeg: Men har I ikke tænkt på, at det hele måske bare er noget, som Leif har fundet på?

Preben: Nej altså, nu må du da lige holde op. Det femte punkt siger jo netop ”Holger dikterede dette selv”. Desuden står der i punkt 2 ”Drik alkohol med måde!”. Punkt 4 siger ”Spis rigtigt” og punkt 8 siger” Vask hænderne, når du har været på toilettet”. Alle mennesker ved jo, at disse ting er rigtige, så derfor er det da indlysende, at resten også er sandt!

Jeg: Jo men i punkt 9 står der ”Drik ikke alkohol!”, og det hænger jo slet ikke sammen med punkt 2, hvor der står ”Drik alkohol med måde”. Og i punkt 6 står der: ”Månen er lavet af en grøn ost” – jamen det er jo helt idiotiskt.

Preben: Hvad mener du? Der er da ingen modsigelse mellem punkt 2 og punkt 9 eftersom punkt 9 bare gør punkt 2 helt klokkeklar og erstatter den fordi den kommer sidst  – 9 er jo mere end 2 ikke? Og med hensyn til punkt 6, så har du vel aldrig været på månen, har du? Så hvordan kan du være sikker?

Jeg: Jo (nølede jeg frem) 9 er mere end 2, mener jeg mener nu at, forskerne har fundet frem til, at månen består af sand og sten.

Dorrit: Men de ved jo ikke med 100% sikkerhed, hvordan den er opstået vel? Så den kan ligeså godt have være en grøn ost fra begyndelsen!

Jeg: Jeg er jo ikke nogen ekspert, men at videnskaben måske ikke er helt enige om, hvordan månen er opstået, gør den jo ikke til grøn ost.

Preben: Ha! Du indrømmede lige nu, at videnskaben ikke ved alt! Men ser du, vi ved at Holger altid har ret!

Jeg: Jamen hør nu, hvordan kan I være så sikre på det?

Dorrit: Selvfølgelig er det sådan, Holger har altid ret. Det står jo i punkt 7:. ”Alt som Holger siger er rigtigt!”

Jeg: Altså nu skal jeg lige forstå det hele rigtigt. I mener altså at Holger altid har ret, fordi der står det i brevet? Brevet er rigtigt fordi Holger dikterede det – og det ved vi, at det forholder sig sådan, fordi det står i brevet? Jamen hør nu her, det er jo en cirkel! Man kunne ligeså godt sige ”Holger har ret, fordi Holger siger, han har ret!”

Preben (bryder ud i et stort smil): Nu har du forstået det, kan jeg høre. Det føles altid så dejligt, når jeg oplever, at nogen omvender sig til Holgers ”måde”.

Jeg: Jamen glem det lige lidt nu hva’. Hvordan var det med pølserne da – i punkt 10?

Preben: 2 pølser med brød. Sennep og ketchup – ingenting andet! Det er den måde, Holger har bestemt. Alt andet er forkert.

Jeg: Men tænk nu om man ikke har noget brød en dag?

Preben: Jamen da bliver der ingen pølse. Pølse uden brød er simpelthen ikke tilladt.

Jeg: Hvad med remulade og agurksalat?

Dorrit ser ud som om hun skal besvime!

Preben skriger: Der er ingen grund til at snakke svinsk. Du ved jo godt, at det hedder 2 pølser med sennep og ketchup – ikke noget andet.

Jeg: Så en stor portion surkål med nogle store røgede moppedrenge til pølser stoppet godt ned i, det er altså helt umuligt?

Dorrit slår hænderne mod ørene: Jeg vil ikke høre, ikke høre. Lalalalalalala…

Preben: Du er jo modbydelig. Bare en person som er under indflydelse af noget meget ondskabsfuldt, skulle ville spise sådan noget ækelt mad!

Dorrit besvimer og Preben fanger hende inden hun rammer gulvet. Han vender sig mod mig og siger: OK, hvis jeg havde vidst, at du var en af ”dem”, så skulle jeg ikke have spildt min tid på dig. Når Holger banker dig sønder og sammen, så skal jeg stå ved siden af og spytte på dig, mens jeg tæller mine 10 millioner. Jeg skal nok kysse Holgers røv for dig ”din surkål-med-røgede pølser idiot”!

Derefter bar Preben Dorrit ned til deres bil ved kantstenen, og de kørte sin vej, mens jeg langsom kom til mig selv igen. Så lukkede jeg døren efter mig. Lænede mig imod den fra indersiden, så rundt i stuen, mens det langsomt gik op for mig, at nu var tiden enten inde til at flytte så langt bort som muligt, ellers skulle jeg blive nødsaget til at tage kampen op mod alle byens ”kys Holger i røven” apostle – det sidste, indså jeg snart, skulle ikke blive nogen helt let opgave.

Den amerikanske version på video kan du se her!

Arkiver