Terrorist eller bare uheldig?

En terrorist er en terrorist, er en terrorist, eller er det bare en wannabee killer?

Kurt Westergaards øksemand i retten – af Hans Erling Jensen 


Omslaget til Kurt Westergaards biografi
– du kan bestille den via Eticha.dk

Er øksemanden, Muhudiin Mohamed Geele, der den 1 januar 2010 angreb Kurt Westergaard i sit hjem terrorist? Eller er han blot en fummelfingret wanna be killer, der dermed kun kan dømmes for darbsforsøg – og ikke for terrorisme?

Om en uge får vi svaret fra højesteret. Var det en terrorforbrydelse, da somalieren Muhudiin Mohamed Geele angreb Kurt Westergaard med en økse i tegnerens eget hjem den 1. januar 2010! Udfaldet af sagen kommer til at danne præcedens for fremtidige sager, hvor enkeltpersoner – som ikke har en meget fremtræden stilling i samfundet, f.eks. dronningen eller en minister – bliver attakerede af politiske eller religiøse grunde. Spørgsmålet er, om Muhudiin Mohamed Geele  skal have en dom for terror, eller blot en dom for drabsforsøg!

Muhudiin Mohamed Geele blev dømt efter lovens paragraf 114, terrorparagraffen, i både byretten og landsretten. Så det bliver interessant at se, hvordan højesterets dom falder ud. Skulle højesteret komme til et andet resultat, end de to underretter, vil ytringsfriheden  komme yderligere under pres. Termen drabsforsøg ligger nemlig meget tættere på ”stalking” end på ”terror”, hvilket uden tvivl kan betyde, at beskyttelsesopgaver af samfundsborgere som Kurt Westergaard, der ikke indehaver specielle opgaver i det offentlige rum som nævnt oven, vil blive nedprioriterede af ordensmagten.

Sandsynligvis sker der ingen ændringer på det bevidste niveau lige her og nu. Men i et længere perspektiv vil beskyttelsen af almindelige borgere blive svækket ved en ”drabssforsøgsdom”!

Muhudiin Mohamed Geele vil nødigt udvises. Han kommer aldrig til at se sine børn mere, sagde han i retten i går, samtidig som han forklarede, at forholdene i hans hjemland er så dårlige, så han er dømt til at dø der uden nogle muligheder for få et liv! Udvisningen var det eneste han gik op i i sit indlæg i retten. Det var tydeligt at hans skræk for at blive sendt tilbage til det land, han kommer fra overskyggede alt andet.

Nicolai Sennels skriver i en mail en kommentar til artiklen, som jeg meget gerne videregiver:

” Hvis udvisning til de lande, de forsøger at lave Danmark til en kopi af, er det eneste, der kan skræmme dem til lovlydighed, skal vi udvise flere!”

Læs hvad Jyllands Posten skriver i sagen her: http://jp.dk/indland/krimi/article2760321.ece?page=1

Leave a Reply

  

  

  

Arkiver